recipe for bigos

Menu
 
we mnie, ze mną się zapomnij...

Temat: Opis dania po angielsku - Bigos
Bigos jest posiłkiem pysznym. Możesz go znaleźć w tradycyjnej polskiej kuchni. Jest częścią kultury. Przepis jest bardzo prosty. Potrzebne są: kapusta, pomidory, ketchup, suszone grzyby, boczek, marchew i przyprawy. Składniki stopniowo dodaje się do kapusty. Wszystko powinno być gotowane na dużym gazie. Można go wkładać w słoiki. Je się go najczęściej na kolacje.

Gallimaufry is very delicious meal. You can find this in traditionally Polish kitchen. Dish is a part cultivation. Recipe is very easy. Always has tomatoes, cabbage, mushroom, bacon and usually carrot. Little by little we put tomatoes, cabbage...(etc.) Everything cook together slowly in a large pot. We eat gallimaufry in supper.

# Można go wkładać w słoiki. - w ogóle nie wiem jak to napisać.

Poprawcie jeśli możecie.
Źródło: engielski.pl/viewtopic.php?t=1235



Temat: Opis dania po angielsku - Bigos
Na początek, to zamiast kombinować z obcym słowem ja użyłbym polskiej nazwy. W opisach gallimaufry, które znalazłem brakuje kapusty, a jest to jedna z podstaw polskiego bigosu. A opowiadając o nim obcokrajowcom czytałbym tę nazwę po polsku (nie kalecząc jej jako "bajdżos", jak to gdzieś kiedyś słyszałem).

Bigos is a very delicious meal. You can find this in traditional polish kitchen. Dish is a part of polish culture. Recipe is very easy. You need: tomatoes, cabbage, dried mushroom, bacon, carrots and spices. Ingredients are gradually mixed with cabbage. Everything should be cooked in high temperature (wiem, że musi być idiom na "duży gaz" ale moje google-fu mnie dziś zawodzi). It can be preserved in jars. It is usually served at supper.
Źródło: engielski.pl/viewtopic.php?t=1235


Temat: Zagadka kulinarna
Jest to przepis na polską potrawę z "New York Timesa", z dnia 27.02.2008 r.:

Recipe: Polish Hunter’s Choucroute (Bigos)

Time: 4 hours
2 large sweet onions, chopped
1/2 teaspoon salt
8 ounces thick-cut smoked bacon, cut into 1/2-inch squares
3 pounds sauerkraut, preferably fresh
2 potatoes, peeled and cut into eighths
4 cloves garlic, peeled
15 black peppercorns
2 pounds any combination of smoked ham, smoked pigs’ knuckles, ham hocks, smokedgoose or smoked duck
2 apples
1 or 2 cans beef consommĂŠ
1 1/2 cups (about 1/2 bottle) sturdy red wine (Cahors, Rioja or Sicilian), or as needed
Whole small or large frankfurters or other German-style sausages, as many as you like
8 ounces kielbasa cut in 1/2-inch chunks
1/2 cup to 1 cup vodka.


1. Place onions in a bowl and mix with salt; set aside. Place a large skillet over medium heat; sautĂŠ bacon until brown and crisp. Remove from pan and set aside. Add onions to pan; sautĂŠ over medium heat until golden, about 10 minutes. Remove pan from heat; set aside.

2. Place sauerkraut in a heavy casserole without rinsing it unless you find the taste too strong. If you do, rinse in cold water and press water out in a colander. Add to sauerkraut the onions, potatoes, garlic, peppercorns and all meats except frankfurters, sausages and kielbasa. Peel and core apples, cut into quarters, and add to casserole. Mix well. Add enough consommĂŠ and wine to barely reach surface of sauerkraut. Cover and cook over low heat for 2 1/2 hours, stirring occasionally and scraping bottom of casserole.

3. Allow casserole to cool. Throw out bones and outer skin of knuckles. If not serving dish the same day, cover and refrigerate. If serving the same day, add sausages and kielbasa, and cook over low heat for 1 hour before serving.

4. Fifteen minutes before serving, pour vodka over mixture. Place on a platter with raised edges (to prevent liquid from spilling), arranging sausages on top. If desired, serve with coarse grain mustard and lightly buttered boiled potatoes sprinkled with chopped dill.

Yield: 6 generous servings.

Pytanie brzmi: CZEGO TUTAJ BRAKUJE???
Źródło: forum.nagrzyby.pl/viewtopic.php?t=10069




 
Copyright 2006 MySite. Designed by Web Page Templates